Penne z pulpecikami

1 listopada 2017,
dodał: beautymarisa
Artykuł zewnętrzny
  • makaron penne
  • 2 papryki
  • mała cukinia
  • 10 dag fety w kostkach
  • 1/4  szklanki oliwy
  • 3 posiekane ząbki czosnku
  • papryczka chili
  • łyżeczka oregano
Pulpeciki:
  • 35 dag mielonej łopatki
  • jajko
  • łyżeczka oregano
  • łyżka parmezanu
  • słodka i ostra papryka
  • sól
  • pieprz
  1. Przygotowuję pulpeciki: mięso mielone mieszam z jajkiem, parmezanem, doprawiam solą,  pieprzem  oraz słodką i  ostrą papryką. Formuję malutkie pulpeciki. Odstawiam do lodówki  na godzinę.
  2. Cukinię kroję w półplasterki. Na oliwie przesmażam cukinię, dodaję czosnek, posiekaną  papryczkę chili, paprykę. Smażę, mieszając 5 minut. Doprawiam oregano i pieprzem.
  3. Pulpeciki  smażę na oleju. Gotuję makaron, mieszam z warzywami i opcjonalnie z fetą.  Obkładam pulpecikami.

file1509546452



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...