Pasztet ziemniaczany z pieczarkami

21 marca 2011, dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 25 dag maki
  • sól
  • 3 żółtka
  • 12 dag masła
  • 2 marchewki
  • 50 dag ugotowanych ziemniaków
  • 20 dag pieczarek
  • 10 dag groszku
  • pieprz
  • szafran
  • 1/8l śmietanki
  • 3 jajka
  • 10 dag sera żółtego
  • 2 białka

Do mąki dodać sól, jedno żółtko i masło, zagnieść, schłodzić. Rozwałkować,2/3 ciasta wyłożyć formę. Marchewkę pokroić w kostkę ugotować. Plasterki ziemniaków i pieczarek wymieszać z marchewką i groszkiem, doprawić, ułożyć na cieście. Polać śmietanką rozmieszaną z jajkami,startym serem i solą. Przykryć resztą ciasta. Żółtka rozmieszać z 2 łyżkami wody i polać pasztet. Piec 40 min w 180 stopniach.

Na kolację…



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...