Pasztet z soczewicy

2 lipca 2013, dodał: Margaretkaw
Artykuł zewnętrzny

 

 

1 szkl. soczewicy Skworcu
4 jajka
2 marchewki
1 cebula
4 łyżki oleju
sól, pieprz do smaku
curry – 1 płaska łyżka

Soczewicę zalać 2 szkl. wody, posolić, gotować około 30-40 minut, aż do rozgotowania się. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Do cebuli dodać starte na tarce marchewki i dusić około 7 minut. Soczewicę połączyć z marchwią i cebulą. Wbić jajka, dodać przyprawy i dokładnie wymieszać. Przelać do foremek i piec około 45 minut.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.