Pasztet z pieczarek

30 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

jajka 4 sztuki
pieczarki 1 kg
bułki kajzerki 2 szt
wegeta
pieorz
bazylia
gałka
cebula biała średnia 1 szt
marchew utarta 1szt
Pokrojone pieczarki udusić z marchewką i cebulą. Odparować wodę i zemleć w maszynce do  mięsa. Dodać namoczone bułki w mleku lub wodzie, przyprawić, dodać żółtka, ubić pianę z białek i połączyć z masą.
Masę przelać do naczynia żaroodpornego lub blaszki  wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.

Piec około godziny w 180 stopniach C.
Smakuje na ciepło jak i na zimno.

file1264857737



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...