Pasztet z pieczarek

30 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

jajka 4 sztuki
pieczarki 1 kg
bułki kajzerki 2 szt
wegeta
pieorz
bazylia
gałka
cebula biała średnia 1 szt
marchew utarta 1szt
Pokrojone pieczarki udusić z marchewką i cebulą. Odparować wodę i zemleć w maszynce do  mięsa. Dodać namoczone bułki w mleku lub wodzie, przyprawić, dodać żółtka, ubić pianę z białek i połączyć z masą.
Masę przelać do naczynia żaroodpornego lub blaszki  wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.

Piec około godziny w 180 stopniach C.
Smakuje na ciepło jak i na zimno.

file1264857737



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...