Pasztet z pieczarek

30 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

jajka 4 sztuki
pieczarki 1 kg
bułki kajzerki 2 szt
wegeta
pieorz
bazylia
gałka
cebula biała średnia 1 szt
marchew utarta 1szt
Pokrojone pieczarki udusić z marchewką i cebulą. Odparować wodę i zemleć w maszynce do  mięsa. Dodać namoczone bułki w mleku lub wodzie, przyprawić, dodać żółtka, ubić pianę z białek i połączyć z masą.
Masę przelać do naczynia żaroodpornego lub blaszki  wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.

Piec około godziny w 180 stopniach C.
Smakuje na ciepło jak i na zimno.

file1264857737



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Korektor tuszujący siwe włosy Mytou…
Ja tego używam tylko w podbramkowych sytuacjach...
Balsam do golenia?
Gilette to jednak taka klasyka dla większości facetów.
Wynajmowanie mieszkania czy kredyt …
Jak się jest nastawionym bardziej na karierę niż przesiadywanie w jednym miejscu to raczej...
Manicure w Poznaniu
Używam zwykłych lakierów, więc zmiana koloru to nie problem, kiedy tylko sobie zamarzę...