PASZTET z KANI

15 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    kanie – około 1 kg
    cebula 3 szt
    1 marchew
    olej
    sucha bułka
    tarta bułka
    2 jajka

      Kanie usmażyć z cebulą, bułeczkę namoczyć i odcisnąć. Wszystko przepuścić przez maszynkę 2 razy. Dodać przyprawy – wegeta, pieprz, majeranek, żółtka. Wymieszać. Ubić białka dodać na koniec i delikatnie wymieszać. Marchew obrać, przekroić na ćwiartki, cebulę też obrać pokroić w piórka. Wrzucić na gotującą wodę, zblanszować. W blaszkę układać porcje masy grzybowej i układać ćwiartki marchewki i cebuli i znów przykrywać masą grzybową. Na wierzch posypać tartą bułką, blaszkę również posmarować i wysypać tartą bułką. Piec około godziny. Bardzo smaczne, POLECAM !!!

      file1263588312



      Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

      Dodaj komentarz