Pasztet jarski

23 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

½ kg pieczarek
2 puszki tuńczyka we własny sosie
2 cebule
½ słoika majonezu
żelatyna (ilość na ½ l płynu ale rozpuszczona w szklance wody)
sól, pieprz

Cebulę kroimy w kostkę, dusimy na oleju, dodajemy starte pieczarki, smażymy aż odparuje woda ( ok. 20 min).
Studzimy, dodajemy sól i pieprz do smaku. Miksujmy wszystko z tuńczykiem, majonezem i rozpuszczoną żelatyną. Wykładamy do formy, wcześniej posmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką.

file1264265247



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...