Pasztet jarski

23 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

½ kg pieczarek
2 puszki tuńczyka we własny sosie
2 cebule
½ słoika majonezu
żelatyna (ilość na ½ l płynu ale rozpuszczona w szklance wody)
sól, pieprz

Cebulę kroimy w kostkę, dusimy na oleju, dodajemy starte pieczarki, smażymy aż odparuje woda ( ok. 20 min).
Studzimy, dodajemy sól i pieprz do smaku. Miksujmy wszystko z tuńczykiem, majonezem i rozpuszczoną żelatyną. Wykładamy do formy, wcześniej posmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką.

file1264265247



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

wakacyjne kolory paznokci
Neonowe kolory – odważne i energetyzujące. Neonowe kolory to prawdziwy hit lata 2024. Żywe...
Koncerty
Ja byłam ostatnio na dni Tyczyna gdzie był koncert zespołu IRA. Wspaniały, niezapomniany koncert!!!
pokój dziecięcy
Ozdoby na ścianę do pokoju dziecka to doskonały sposób na nadanie pomieszczeniu charakteru...
Jaka fryzura do okrągłej twarzy?
Dla twarzy okrągłej idealnym rozwiązaniem jest long bob, zwany również lobem. To dłuższa wersja...