Paszteciki krucho-drożdżowe

22 listopada 2009,
dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki na ciasto

  • 5 dag drożdży
  • 1 łyżka cukru
  • 1 margaryna
  • 1 szklanka śmietany kwaśnej
  • 1/2 kg maki
  • 1 łyżeczka soli

Wykonanie

Drożdże i cukier rozrobić na talerzu. Wszystkie pozostałe składniki wsypać do miski, wlać drożdże i wyrobić ciasto. Wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Następnie ciasto podzielić na porcje, rozwałkowywać, nakładać farsz wzdłuż, zwijać jak makaron i kroić paszteciki. Górę smarować rozmąconym jajkiem, posypać żółtym serem i papryką. Piec w temperaturze 175 stopni na kolor rumiany.

Farsz

  • 40 dag gotowanego mięsa
  • 1/2 kg pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 łyżki masła

Wykonanie

Pieczarki opłukać i udusić z cebulą. Ugotowane mięso zmielić razem z pieczarkami. Doprawić solą.



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.