Paszteciki krucho-drożdżowe

22 listopada 2009, dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki na ciasto

  • 5 dag drożdży
  • 1 łyżka cukru
  • 1 margaryna
  • 1 szklanka śmietany kwaśnej
  • 1/2 kg maki
  • 1 łyżeczka soli

Wykonanie

Drożdże i cukier rozrobić na talerzu. Wszystkie pozostałe składniki wsypać do miski, wlać drożdże i wyrobić ciasto. Wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Następnie ciasto podzielić na porcje, rozwałkowywać, nakładać farsz wzdłuż, zwijać jak makaron i kroić paszteciki. Górę smarować rozmąconym jajkiem, posypać żółtym serem i papryką. Piec w temperaturze 175 stopni na kolor rumiany.

Farsz

  • 40 dag gotowanego mięsa
  • 1/2 kg pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 łyżki masła

Wykonanie

Pieczarki opłukać i udusić z cebulą. Ugotowane mięso zmielić razem z pieczarkami. Doprawić solą.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz