Paszteciki

18 listopada 2009,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Farsz: pokrojoną drobno cebulę smażymy na maśle, 25 dag mięsa wieprzowego mielimy w maszynce z namoczoną bułką. Dodajemy cebulę, jajko i doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto: margarynę siekamy z 2 szkl. mąki, dodajemy pokruszone 2 dag drożdży, jajko, 1/2 szkl. śmietany i szczyptę soli. Wyrabiamy ciasto i wałkujemy.
Wykrawamy prostokąty, nakładamy farsz, zawijamy. Smarujemy rozkłóconym jajkiem, pieczemy ok 30 minut w 180″C.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...