Pasty twarogowe

21 sierpnia 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Pasty twarogowe

Wiosna przyszła – chętnie sięgniemy po lekkie posiłki . Przypominam twarożki doprawione wrózny sposób .

Czas : 15 minut

Składniki :30 dag twarogu śmietankowego
1 łyżka usiekanego szczypiorku
2 łyżki utartej na tarce rzodkiewki ( grube oczka tarki )
1 łyżka utartego na tarce ogórka ( grube oczka tarki )
2 łyżki drobno pokrojonej szynki ( lub innej wędliny )
2 łyżki rozdrobnionej ryby wędzonej
1 łyżka usiekanej drobno cebuli
sól
pieprz mielony

Twarożek podzielić na cztery porcje .
1) do pierwszej porcji dodać utartego na tarce ogórka, usiekany szczypiorek .Wymieszać .Doprawić solą i pieprzem .
2) do drugiej porcji dodać utartą rzodkiewkę . Doprawić solą .
3) do trzeciej porcji dodać pokrojoną szynkę . Doprawić mielonym pieprzem .
4) do czwartej porcji dodać wędzoną rybę i cebulę . Doprawić mielonym pieprzem .
Twarożek można podawać w wydrążonych pomidorkach , papryce, wydrążonych ogórkach .
Doskonały dodatek do ciemnego pieczywa .

 

nadesłane: Babaciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....