Pasty twarogowe

21 sierpnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Pasty twarogowe

Wiosna przyszła – chętnie sięgniemy po lekkie posiłki . Przypominam twarożki doprawione wrózny sposób .

Czas : 15 minut

Składniki :30 dag twarogu śmietankowego
1 łyżka usiekanego szczypiorku
2 łyżki utartej na tarce rzodkiewki ( grube oczka tarki )
1 łyżka utartego na tarce ogórka ( grube oczka tarki )
2 łyżki drobno pokrojonej szynki ( lub innej wędliny )
2 łyżki rozdrobnionej ryby wędzonej
1 łyżka usiekanej drobno cebuli
sól
pieprz mielony

Twarożek podzielić na cztery porcje .
1) do pierwszej porcji dodać utartego na tarce ogórka, usiekany szczypiorek .Wymieszać .Doprawić solą i pieprzem .
2) do drugiej porcji dodać utartą rzodkiewkę . Doprawić solą .
3) do trzeciej porcji dodać pokrojoną szynkę . Doprawić mielonym pieprzem .
4) do czwartej porcji dodać wędzoną rybę i cebulę . Doprawić mielonym pieprzem .
Twarożek można podawać w wydrążonych pomidorkach , papryce, wydrążonych ogórkach .
Doskonały dodatek do ciemnego pieczywa .

 

nadesłane: Babaciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...