Pasta z czerwonej soczewicy z orzechami

29 kwietnia 2014,
dodał: Iwona
Artykuł zewnętrzny

Pasta idealna zarówno na kanapki, jak i dodatek do kaszy czy makaronu :)

Składniki:

1/2 szklanki czerwonej soczewicy
3 łyżki orzechów włoskich
Łyżka koncentratu pomidorowego
Łyżeczka majeranku
Łyżeczka słodkiej papryki
Sok z 1/2 cytryny
Koperek

Przygotowanie:

Soczewicę gotujemy w szklance wody do momentu jej wchłonięcia. Przekładamy do miseczki i dodajemy resztę składników. Całość blendujemy na gładką masę.

Smacznego :)

file1398802328



FORUM - bieżące dyskusje

Jędrne ramiona
Nie wiem, może trzeba zlikwidować przyczynę, przez którą nie chce Ci się ćwiczyć?...
Sezonowe dekoracje na każdą porę ro…
Czy zmieniacie dekoracje w swoich mieszkaniach w zależności od pory roku? Wadomo,...
Co czytacie w wolnej chwili?
Też lubię, zwłaszcza jeśli poza losami danej osoby pozwala szerzej poznać i zrozumieć...
Tolerancja wśród osób starszych
Ciekawa jestem, dlaczego starsi ludzie są tak mało tolerancyjni. Tak jakby naprawdę bali...