Pasta z jajka i wątróbki drobiowej

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Pasta z jaka i wątróbki drobiowej

Pasta do kanapek . Bardzo smaczna i prosta do zrobienia. Można ją robić gdy zostanie parę usmażonych wątróbek drobiowych z obiadu .
Czas : 30 minut

Składniki :1 jajko na twardo
4 usmażone wątróbki drobiowe
½ usmażonej cebuli
2 łyżki oleju słonecznikowego
szczypta soli
szczypta pieprzu
szczypta mielonej gałki muszkatołowej

Jajko, wątróbkę i cebulę zmielić . Dodać olej . Utrzeć na gładką masę . Doprawić do smaku solą , pieprzem i gałką muszkatołową .Wstawić na 15 minut do lodówki .
Podawać z krakersami lub razowym pieczywem z masłem .Bardzo dobrze smakuje z dodatkiem korniszona

 

nadesłane: Babciagramolka.