Pasta z jajka i wątróbki drobiowej
Artykuł zewnętrzny
Pasta z jaka i wątróbki drobiowej
Pasta do kanapek . Bardzo smaczna i prosta do zrobienia. Można ją robić gdy zostanie parę usmażonych wątróbek drobiowych z obiadu .
Czas : 30 minut
Składniki :1 jajko na twardo
4 usmażone wątróbki drobiowe
½ usmażonej cebuli
2 łyżki oleju słonecznikowego
szczypta soli
szczypta pieprzu
szczypta mielonej gałki muszkatołowej
Jajko, wątróbkę i cebulę zmielić . Dodać olej . Utrzeć na gładką masę . Doprawić do smaku solą , pieprzem i gałką muszkatołową .Wstawić na 15 minut do lodówki .
Podawać z krakersami lub razowym pieczywem z masłem .Bardzo dobrze smakuje z dodatkiem korniszona
nadesłane: Babciagramolka.