Pasta z cieciorki (ciecierzycy)

29 kwietnia 2011, dodał: MADGALENA MAKSYMOWICZ
Artykuł zewnętrzny
Przepis na porcję 300g:
Składniki:
100 g cieciorki z puszki lub ugotowanej, 100 g pieczarek, 1/2 cebuli, 1 marchewka, mały kawałek selera, 1 łyżka oliwy, ½ ząbka czosnku, 1 łyżeczka soku z cytryny, cząber świeży lub suszony.

Wykonanie:

Cieciorkę zmielić na jednolitą masę. Na patelni na wodzie z dodatkiem oliwy usmażyć pieczarki z cebulą i warzywami. Lekko poddusić. Przełożyć do cieciorki, przyprawić. Całość zmiksować blenderem. Pastę po przeniesieniu do naczynia można przechowywać ok 3 dni w lodówce.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...