Pasta z cieciorki (ciecierzycy)

29 kwietnia 2011,
dodał: MADGALENA MAKSYMOWICZ
Artykuł zewnętrzny
Przepis na porcję 300g:
Składniki:
100 g cieciorki z puszki lub ugotowanej, 100 g pieczarek, 1/2 cebuli, 1 marchewka, mały kawałek selera, 1 łyżka oliwy, ½ ząbka czosnku, 1 łyżeczka soku z cytryny, cząber świeży lub suszony.

Wykonanie:

Cieciorkę zmielić na jednolitą masę. Na patelni na wodzie z dodatkiem oliwy usmażyć pieczarki z cebulą i warzywami. Lekko poddusić. Przełożyć do cieciorki, przyprawić. Całość zmiksować blenderem. Pastę po przeniesieniu do naczynia można przechowywać ok 3 dni w lodówce.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....