Pasta z cieciorki (ciecierzycy)

29 kwietnia 2011, dodał: MADGALENA MAKSYMOWICZ
Artykuł zewnętrzny
Przepis na porcję 300g:
Składniki:
100 g cieciorki z puszki lub ugotowanej, 100 g pieczarek, 1/2 cebuli, 1 marchewka, mały kawałek selera, 1 łyżka oliwy, ½ ząbka czosnku, 1 łyżeczka soku z cytryny, cząber świeży lub suszony.

Wykonanie:

Cieciorkę zmielić na jednolitą masę. Na patelni na wodzie z dodatkiem oliwy usmażyć pieczarki z cebulą i warzywami. Lekko poddusić. Przełożyć do cieciorki, przyprawić. Całość zmiksować blenderem. Pastę po przeniesieniu do naczynia można przechowywać ok 3 dni w lodówce.



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...