Pasta śledziowa

19 marca 2010, dodał: Yoko-Ono
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 3 filety ze śledzia, 1 jabłko, kromka chleba pytlowego bez skórki, 2 jajka ugotowane na twardo, 1 cebula, 1/2 łyżeczki cukru, po 1 łyżeczce oleju i octu winnego.

Filety płuczemy, kroimy na kawałki. Chleb namaczamy w zimnej wodzie, odciskamy i dodajemy do śledzi wraz z kawałkami obranego jabłka, posiekaną cebulą i jajkami. Całość drobno siekamy (można też użyć malaksera lub maszynki do mięsa). Przyprawiamy cukrem, olejem i octem, dokładnie mieszając. Przybieramy dymką lub czarnymi oliwkami.

file1268987013



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D