Pasta jajeczna na ostro
Artykuł zewnętrzny
SKŁADNIKI:
- 3 jajka;
- 5 dużych łyżek śmietany 12%;
- cebula;
- szczypiorek;
- rozdrobnione chili ROYAL BRAND
- sól;
- pieprz;
- majeranek;
- oregano;
Opis przygotowania:
Jajka dotujemy na twardo. W międzyczasie, gdy jajka gotują się, to myjemy szczypiorek oraz obieramy cebulę. Kroimy drobniutko w kosteczkę. Gdy pokroimy to na głęboki talerz przekładamy i dodajemy śmietanę, wszystko razem z dokładnością mieszamy. Jak już jajka ugotują się nam na twardo, to obieramy i na osobnym głębokim talerzu ugniatamy na drobno widelcem. Dokładnie rozdrobnione dodajemy do wcześniej wymieszanych składników. Dodajemy do tego według uznania przyprawy, czyli szczyptę soli, pieprzu majeranku, oregano i 3/4 małej łyżeczki rozdrobnionego chili ROYAL BRAND. Wszystko dokładnie mieszamy i podajemy z pieczywem posmarowanym masełkiem.