Parzybroda

28 lutego 2014, dodał: Szanetka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 8 dużych ziemniaków. Nadzienie: 15 dag startego żółtego sera, 2 łyżki kwaśnej śmietany, łyżka oliwy ze szczyptą bazylii i jednym przesmażonym pomidorem lub łyżką koncentratu pomidorowego, plasterek pokrojonej wędliny wymieszanej z łyżeczką musztardy, biały ser roztarty z ziołami prowansalskimi, sól, cukier, pieprz.

Ziemniaki obrać, osuszyć na ręczniku papierowym, po czym każdy owinąć w folię. Piec w naczyniu żaroodpornym około godziny. Zanim ziemniaki się upieką, przygotować nadzienie. Odwinąć ziemniaki z folii, przeciąć na krzyż i do nacięcia włożyć nadzienie. Podawać gorące. Dobrze smakują z keczupem lub innym pikantnym sosem.

Smacznego! :)



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...