Parzybroda

28 lutego 2014,
dodał: Szanetka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 8 dużych ziemniaków. Nadzienie: 15 dag startego żółtego sera, 2 łyżki kwaśnej śmietany, łyżka oliwy ze szczyptą bazylii i jednym przesmażonym pomidorem lub łyżką koncentratu pomidorowego, plasterek pokrojonej wędliny wymieszanej z łyżeczką musztardy, biały ser roztarty z ziołami prowansalskimi, sól, cukier, pieprz.

Ziemniaki obrać, osuszyć na ręczniku papierowym, po czym każdy owinąć w folię. Piec w naczyniu żaroodpornym około godziny. Zanim ziemniaki się upieką, przygotować nadzienie. Odwinąć ziemniaki z folii, przeciąć na krzyż i do nacięcia włożyć nadzienie. Podawać gorące. Dobrze smakują z keczupem lub innym pikantnym sosem.

Smacznego! :)



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....