Parzybroda

28 lutego 2014, dodał: Szanetka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 8 dużych ziemniaków. Nadzienie: 15 dag startego żółtego sera, 2 łyżki kwaśnej śmietany, łyżka oliwy ze szczyptą bazylii i jednym przesmażonym pomidorem lub łyżką koncentratu pomidorowego, plasterek pokrojonej wędliny wymieszanej z łyżeczką musztardy, biały ser roztarty z ziołami prowansalskimi, sól, cukier, pieprz.

Ziemniaki obrać, osuszyć na ręczniku papierowym, po czym każdy owinąć w folię. Piec w naczyniu żaroodpornym około godziny. Zanim ziemniaki się upieką, przygotować nadzienie. Odwinąć ziemniaki z folii, przeciąć na krzyż i do nacięcia włożyć nadzienie. Podawać gorące. Dobrze smakują z keczupem lub innym pikantnym sosem.

Smacznego! :)



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.