Parówki z serem w cieście francuskim

30 marca 2012,
dodał: andzia6668
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

*ciasto francuskie,

*ketchup,

*musztarda,

*parówki,

* ser żółty,(2 plastry)

*parę plasterków bekonu czy szynki,

* 1 żółtko.

Ciasto francuskie smarujemy ketchupem. Parówki nacinamy wzdłuż  i w te nacięcia smarujemy musztardą . Ser kroimy w drobne paski  i wsuwamy w naciecia parówki, owijamy parówkę plastrem bekonu,a potem ciastem. Układamy na blasze wyłożonej pergaminem i pieczemy ok 20 minut w 200 stopniach.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...