Parowane ziemniaczki w garnuszku

2 listopada 2010,
dodał: MONIKA
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • ziemniaczki małe 1 kg
  • marchewka 6 szt
  • cebulka 2 szt
  • przyprawa do ziemniaków 1/2 op
  • oliwa 5 łyżki
  • woda 10 łyżki

Ziemniaki obieramy, kładziemy do garnuszka, posypujemy przyprawą do ziemniaków ziemniaczki, mieszamy. Następnie wlewamy wodę, oliwę do ziemniaków. Na wierzch kładziemy obrane marchewki i pokrojoną cebulkę. Garnuszek przykrywamy pokrywką i wstawiamy na malutki ogień na 30 minut, nie odkrywamy pokrywki przez ten czas. Smacznego. Są to świetne ziemniaczki do mięska do obiadku.

file1288690046



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.