Parowane ziemniaczki w garnuszku

2 listopada 2010,
dodał: MONIKA
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • ziemniaczki małe 1 kg
  • marchewka 6 szt
  • cebulka 2 szt
  • przyprawa do ziemniaków 1/2 op
  • oliwa 5 łyżki
  • woda 10 łyżki

Ziemniaki obieramy, kładziemy do garnuszka, posypujemy przyprawą do ziemniaków ziemniaczki, mieszamy. Następnie wlewamy wodę, oliwę do ziemniaków. Na wierzch kładziemy obrane marchewki i pokrojoną cebulkę. Garnuszek przykrywamy pokrywką i wstawiamy na malutki ogień na 30 minut, nie odkrywamy pokrywki przez ten czas. Smacznego. Są to świetne ziemniaczki do mięska do obiadku.

file1288690046



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....