Paprykarz z indyka z kopytkami
Paprykarz z indyka z kopytkami
Czas : 1 godzina
Składniki :
½ kg mięsa gulaszowego z indyka
2 cebule
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
Sól
Pieprz mielony
Mielona papryka słodka
3 łyżki oleju
Magii w płynie
3 łyżki śmietany
1 łyżka mąki
2 liście laurowe
4 ziela angielskie
30 dag kopytek ( najlepiej zrobić sobie wcześniej kopytka z 3 średnich ziemniaków )
Mięso z indyka pokroić w kostkę . Cebulę i paprykę w paseczki. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim na rumiano mięso . Przełożyć do rondla . Dodać cebulę , paprykę , ziele angielskie i liście laurowe. Posolić i popieprzyć .Zalać ½ litra wody i dusić na średnim gazie 45 minut. Doprawić do smaku mielona papryką , solą , pieprzem i maggi .Zagęścić mąką .Dodać pokrojone w plasterki kopytka. Podgrzać. Wlać śmietanę. Dobrze wymieszać. Podawać posypany pokrojoną natką pietruszki .
nadesłane: Babciagramolka