Paprykarz z indyka z kopytkami

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Paprykarz z indyka z kopytkami

Czas : 1 godzina

Składniki :

½ kg mięsa gulaszowego z indyka
2 cebule
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
Sól
Pieprz mielony
Mielona papryka słodka
3 łyżki oleju
Magii w płynie
3 łyżki śmietany
1 łyżka mąki
2 liście laurowe
4 ziela angielskie
30 dag kopytek ( najlepiej zrobić sobie wcześniej kopytka z 3 średnich ziemniaków )

Mięso z indyka pokroić w kostkę . Cebulę i paprykę w paseczki. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim na rumiano mięso . Przełożyć do rondla . Dodać cebulę , paprykę , ziele angielskie i liście laurowe. Posolić i popieprzyć .Zalać ½ litra wody i dusić na średnim gazie 45 minut. Doprawić do smaku mielona papryką , solą , pieprzem i maggi .Zagęścić mąką .Dodać pokrojone w plasterki kopytka. Podgrzać. Wlać śmietanę. Dobrze wymieszać. Podawać posypany pokrojoną natką pietruszki .

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.