Paprykarz z indyka

17 listopada 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

75 dkg mięsa gulaszowego z indyka

25 dkg czerwonej świeżej papryki

3 łyżki oleju

3 łyżki mąki

1 łyżka czarnego mielonego pieprzu

1 łyżka przyprawy do indyka

1 litr wody

Mięso kroimy w kostkę o boku ok. 2 cm. Paprykę kroimy w kwadraty o boku ok. 3 cm. W garnku rozgrzewamy olej. Obsmażamy na nim mięso, dodajemy przyprawy, zalewamy mięso wodą i dusimy na wolnym ogniu do momentu, aż mięso będzie miękkie. Następnie dorzucamy paprykę. Mąkę rozprowadzamy niewielką ilością zimnej wody i wlewamy do paprykarzu. Doprowadzamy do wrzenia ciągle mieszając.

Smacznego

file1258475430



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...