Paprykarz z dorsza

19 września 2013,
dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

25dag. filetów z dorsza

1 cebula

ząbek czosnku

lyżka mąki

2 łyżki oliwy

pęczek koperku

mielona ostra papryka

3 papryczki chili

łyżka jogurtu naturalnego

sól

pieprz ziołowy

Przygotowanie:

Dwie papryczki chili posiekać ,a jedną zostawić do dekoracji.Filety z dorsza rozmrozić i pokroić na mniejsze kawałki.Obtoczyć w przyprawach z dodatkiem posiekanej papryczki chili i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Oprószyć mąką i podsmażyć z posiekaną cebulą na oliwie.Na koniec dodać jogurt,wymieszać i całość posypać posiekanym koperkiem.Udekorować pokrojoną papryczką.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...