Papryka zapiekana z jajkiem i makaronem
Artykuł zewnętrzny
- 3 papryki
- 5 jaj
- 2 cebule
- 1 łodyga selera naciowego
- 4-5 łyżek ugotowanego makaronu
- 1 łyżka masła ( lub oleju )
- sól,pieprz
- słodka wędzona papryka( 3/4- 1 łyżeczki )
Przygotowanie:
- Piec nastawiamy na 220 stopni, góra dół.
- Paprykę myjemy i kroimy na połowy – razem z ogonkami, oczyszczamy z pestek.
- Cebulę, seler i pół ( 1/2 sztuki ) papryki kroimy w kostkę. Podsmażamy na maśle razem z posiekanym makaronem ( u mnie spaghetti może być dowolny ) , doprawiamy solą , pieprzem i papryką. Smażymy aż warzywa będą szkliste około 5 minut.
- Papryki faszerujemy nadzieniem, wbijamy jaja do każdej połówki i zapiekamy aż się zetną około 15 minut.
- Podajemy gorące.