Faszerowana papryka po węgiersku

1 października 2013, dodał: granitova
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 4 kolorowe papryki
– mielona wołowina 200 gram
– ryż 150 gram
– pomidor
– cebula
– jajo
– natka pietruszki i kolendra po 4 łyżki
– maka 1 łyzka
– oliwa
– gałka muszkatołowa
– kromka chleba
– sól, pieprz
– sałata do dekoracji

Posiekać pietruszkę i kolendrę, sałatę najlepiej rukole umyc i porozdzielać listki. Ryż ugotować. Z chleba odkroić skórkę, miąż namoczyć w wodzie, odcisnąć, rozkruszyć, pomidora sparzyć, zalać zimna wodą, obrać ze skórki, usunąć pestki, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, posiekać drobno i podsmazyc na oliwie. Dodać pomidora, chleb i mięso wołowe oraz ugotowany ryż. Wymieszać i smazyć jeszcze przez około 10 minut. Zdjąć z ognia i pozostawić na około 30 minut. Dodać natkę, kolendrę, jajo i mąkę. Przyprawić gałką, solą, pieprzem, wymieszać. Papryki umyć, odkroić wieczko, wyciąć gniazda nasienne, głębokie naczynie żaroodporne posmarowac oliwą i ułożyć na nim papryki. Wypełnić je farszem i położyc wieczko. Piec przez godzinę w nagrzanym piekarniku, podawać na wianuszku z listków sałaty.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...