Papryka nadziewana z sosem grzybowym

21 lutego 2011, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Syte i pożywne danie…

składniki:

  • Papryka czerwona 2 szt
  • Mięso mielone 30 dag
  • 1 czerstwa bułeczka
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • wedeta
  • pieprz
  • listek laurowy

Paprykę przeciąć na połowę, usunąć gniazda nasienne. Bułeczkę namoczyć, odcisnąć, cebulę pokroić w drobną kostkę. Dodać jajko i przyprawy, wyrobić masę. Nałożyć farsz w połówki papryk, ułożyć w płaskim rondlu, podlać wodą, wsypać wedetę, dodać listek laurowy. Przykryć pokrywą i gotować do miękkości około 40 minut. Na końcu z wywaru, w którym gotowały się papryki zrobić sos grzybowy z torebki lub własny (nie koniecznie), polać paprykę, posypać zieleniną. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

file1298315424



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz