Papryka nadziewana z sosem grzybowym

21 lutego 2011, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Syte i pożywne danie…

składniki:

  • Papryka czerwona 2 szt
  • Mięso mielone 30 dag
  • 1 czerstwa bułeczka
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • wedeta
  • pieprz
  • listek laurowy

Paprykę przeciąć na połowę, usunąć gniazda nasienne. Bułeczkę namoczyć, odcisnąć, cebulę pokroić w drobną kostkę. Dodać jajko i przyprawy, wyrobić masę. Nałożyć farsz w połówki papryk, ułożyć w płaskim rondlu, podlać wodą, wsypać wedetę, dodać listek laurowy. Przykryć pokrywą i gotować do miękkości około 40 minut. Na końcu z wywaru, w którym gotowały się papryki zrobić sos grzybowy z torebki lub własny (nie koniecznie), polać paprykę, posypać zieleniną. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

file1298315424



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...