Papryka nadziewana ryżem

10 kwietnia 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

– 4 duże strąki pomidorowej papryki

– 3/4 szklanki ryżu

– 20 dag mielonego mięsa

– szczypta szafranu

– 2 dymki ze szczypiorem

– 3 łyżki oliwy z oliwek

– 1 łyżka masła

– papryka w proszku

– sól

– pieprz

– puszka kukurydzy

 

 

Ryż ugotować, szczyptę szafranu namoczyć w łyżce mleka, potrzymac chwilkę jak puści kolor, odcisnąć, mleko wlać do ryzu i wymieszać. Dymkę razem ze szczypiorem posiekać, przesmażyć z mielonym mięsem na oliwie zmieszanej z masłem, dodać kukurydzę, wszystko wymieszać z ryżem, przyprawić solą i pieprzem. Paprykę umyć, ściąć czapeczki z ogonkiem, usunąć nasiona, napełnic farszem, przykryć nakryciem i ułożyć na natłuszczonej blasze, piec około 30 minut w temperaturze 190 stopni C.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...