Papryka marynowana jarska

26 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

papryka 3 sztuki
cebula 1 sztuka
margaryna lub masło 13 dag
ryż 10 dag
mąka pszenna 1 łyżka
jajko 1 sztuka
marchew 2 sztuki
pomidory 20 dag
nać pietruszki 1 szczypta
sól, pieprz

Paprykę oczyścić i przygotować do nadziewania. Ryż zalać gorącą wodą i po kilku minutach odcedzić. Cebulę pokrojoną przesmażyć na maśle, dodać ryż, poszatkowaną marchew, pokrojone pomidory, sól i pietruszkę. Smażyć wszystko i wystudzić. Strąki nadziać farszem. Nadzianą paprykę ułożyć w rondlu zalać wodą do połowy i gotować na wolnym ogniu 50 minut. Z mąki i masła zrobić zasmażkę. Rozprowadzić wywarem i zagotować. Podprawić żółtkiem i zalać sosem papryki.

file1264510590



FORUM - bieżące dyskusje

Wydarzenia w Twoim mieście !
Gdy pracowałam na drugie zmiany, omijały mnie wszystkie wydarzenia. Przez kilka lat pracowałam...
Ploteczki - ogólny Off Topic :D
A to prawda. Zastanawiają mnie te stacje badania jakości powietrza. Dziwne, że w...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
U mnie w pracy połowa choruje, ale na przeziębienie, nie na Stratusa, który...
Związki wyznaniowe - dlaczego powst…
Takie grupy zaspokajają jakieś konkretne potrzeby i to skłania ludzi do przynależności. Dodatkowo wspólne...