Papryka konserwowa faszerowana

29 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    papryka kolorowa
    kapusta
    marchew
    kminek
    pieprz
    1/2 szklanki oleju
    kwasek cytrynowy
    pieprz
    Zalewa:
    1 szklanka octu
    3 szklanki wody
    2 szklanki cukru
    1 łyżka soli
    liść laurowy
    ziele angielskie
    pieprz ziarnisty

      Kapustę poszatkować, posolić i odstawić na kilka godzin. Następnie zetrzeć marchew na grubej tarce i dodać pieprz, kminek, kwasek cytrynowy i olej.
      Wymieszać składniki razem. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych najpierw sparzyć w gotującej wodzie kilka minut żeby była miękka i napełnić kapustą. Ułożyć paprykę pionowo w dużym słoju. Zagotować zalewę i zalać paprykę. Pasteryzować 30 minut.
      Dobra jest za miesiąc jak wszystkie składniki dobrze przejdą przyprawami.

      file1264798064



      FORUM - bieżące dyskusje

      Ile w Was jest narcyzmu?
      U mnie narcyzmu jest coraz mniej, akceptuję nawet objawy starzenia :)
      dodatkowa gotówka na wesele
      Już te wesela nie są tak wystawne, bo ludzie zmądrzeli jak kryzys nastał i inflacja...
      Święta Bożego Narodzenia
      A ja jem to, co lubię, nie daję się omamić tradycji z jej uświęconymi daniami:)
      Dieta przy kamicy nerkowej.
      Szczawiany są tu niewskazane, np. obecne w tak zdrowym niby szpinaku...