Papryka konserwowa faszerowana

29 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    papryka kolorowa
    kapusta
    marchew
    kminek
    pieprz
    1/2 szklanki oleju
    kwasek cytrynowy
    pieprz
    Zalewa:
    1 szklanka octu
    3 szklanki wody
    2 szklanki cukru
    1 łyżka soli
    liść laurowy
    ziele angielskie
    pieprz ziarnisty

      Kapustę poszatkować, posolić i odstawić na kilka godzin. Następnie zetrzeć marchew na grubej tarce i dodać pieprz, kminek, kwasek cytrynowy i olej.
      Wymieszać składniki razem. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych najpierw sparzyć w gotującej wodzie kilka minut żeby była miękka i napełnić kapustą. Ułożyć paprykę pionowo w dużym słoju. Zagotować zalewę i zalać paprykę. Pasteryzować 30 minut.
      Dobra jest za miesiąc jak wszystkie składniki dobrze przejdą przyprawami.

      file1264798064



      FORUM - bieżące dyskusje

      Włosy wypadają i łamią się... jak s…
      Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
      Nadkwasota
      Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
      Co sądzicie o liposukcji.
      Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
      Powiekszenie biustu
      W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...