Papryka konserwowa faszerowana

29 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    papryka kolorowa
    kapusta
    marchew
    kminek
    pieprz
    1/2 szklanki oleju
    kwasek cytrynowy
    pieprz
    Zalewa:
    1 szklanka octu
    3 szklanki wody
    2 szklanki cukru
    1 łyżka soli
    liść laurowy
    ziele angielskie
    pieprz ziarnisty

      Kapustę poszatkować, posolić i odstawić na kilka godzin. Następnie zetrzeć marchew na grubej tarce i dodać pieprz, kminek, kwasek cytrynowy i olej.
      Wymieszać składniki razem. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych najpierw sparzyć w gotującej wodzie kilka minut żeby była miękka i napełnić kapustą. Ułożyć paprykę pionowo w dużym słoju. Zagotować zalewę i zalać paprykę. Pasteryzować 30 minut.
      Dobra jest za miesiąc jak wszystkie składniki dobrze przejdą przyprawami.

      file1264798064



      Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

      Dodaj komentarz