Papryka faszerowana z sosem pomidorowym

19 listopada 2009,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

6 szt. czerwonej papryki myjemy, wykrawamy delikatnie środki. Ryż gotujemy w woreczkach. Mieszamy 50 dag mięsa mielonego, cebulę drobno pokrojoną i ciepły ryż, sól i pieprz. Paprykę faszerujemy przygotowanym farszem. Układamy na stojąco w brytfannie z tłuszczem. Dusimy pod przykryciem, co jakiś czas dolewaj odrobinę wody. Sos: 4 pomidory myjemy, obieramy ze skórki, kroimy.
Cebulę drobno pokrój, zeszklij na oleju. Dodaj pomidory, przyprawy i zioła.
Gotuj ok. 5 minut, przetrzyj przez sito. Polej sosem gotowe papryki.



FORUM - bieżące dyskusje

Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...
Książki
Też lubię. Słucham w drodze do pracy, albo na rowerze. Często też słucham...
Niesamodzielnosc finansowa kobiet
Jeszcze bardziej przeraża, że nie wystarczy pracować na pełnym etacie, żeby mieć emeryturę wystarczającą...