Papryka faszerowana z sosem pomidorowym | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Papryka faszerowana z sosem pomidorowym

19 listopada 2009, dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

6 szt. czerwonej papryki myjemy, wykrawamy delikatnie środki. Ryż gotujemy w woreczkach. Mieszamy 50 dag mięsa mielonego, cebulę drobno pokrojoną i ciepły ryż, sól i pieprz. Paprykę faszerujemy przygotowanym farszem. Układamy na stojąco w brytfannie z tłuszczem. Dusimy pod przykryciem, co jakiś czas dolewaj odrobinę wody. Sos: 4 pomidory myjemy, obieramy ze skórki, kroimy.
Cebulę drobno pokrój, zeszklij na oleju. Dodaj pomidory, przyprawy i zioła.
Gotuj ok. 5 minut, przetrzyj przez sito. Polej sosem gotowe papryki.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Czyżby remont?
Uwielbiam remonty,prawdziwą demolkę w domu,by móc później sobie posprzątać i delektować się pięknem wnętrza.
Dom spokojnej starości
Na starość to tylko dom spokojniej starości, przynajmniej będę miała towarzystwo, odpowiednią opiekę medyczną....
Zmarszczki i bruzdy
Zmarszczki i bruzdy to efekt starzenia się skóry. Możemy podzielić je na dwa rodzaje:...