Papryka faszerowana z sosem pomidorowym

19 listopada 2009,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

6 szt. czerwonej papryki myjemy, wykrawamy delikatnie środki. Ryż gotujemy w woreczkach. Mieszamy 50 dag mięsa mielonego, cebulę drobno pokrojoną i ciepły ryż, sól i pieprz. Paprykę faszerujemy przygotowanym farszem. Układamy na stojąco w brytfannie z tłuszczem. Dusimy pod przykryciem, co jakiś czas dolewaj odrobinę wody. Sos: 4 pomidory myjemy, obieramy ze skórki, kroimy.
Cebulę drobno pokrój, zeszklij na oleju. Dodaj pomidory, przyprawy i zioła.
Gotuj ok. 5 minut, przetrzyj przez sito. Polej sosem gotowe papryki.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...