Papryka faszerowana (z parowaru)

17 listopada 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

2 średnie papryki

150 g piersi z kurczaka

25 g cebuli

25 g pieczarek

10 g kiełków fasoli Mung

3 duże ząbki czosnku

1 łyżka oliwy z oliwek (II tłoczenie)

1 łyżka przyprawy do kurczaka

¼ łyżeczki soli

¼ łyżeczki białego mielonego pieprzu

Paprykę przekroić wzdłuż na połowy, dokładnie oczyścić z gniazd nasiennych i nasion, umyć. Mięso bardzo drobno posiekać. Na patelnię wlać oliwę, wrzucić drobno posiekaną cebulę, zeszklić ją. Dodać drobno posiekane pieczarki, smażyć przez 5 minut, następnie dorzucić posiekane kiełki i smażyć jeszcze przez 2 minuty. Zostawić do lekkiego przestygnięcia. Do mięsa dodać drobno posiekany czosnek, przyprawy oraz usmażoną z pieczarkami i kiełkami cebulę. Dokładnie wyrobić masę. Nadziewać nią połówki papryk. Gotować w parowacze przez 40 minut (od momentu, kiedy woda zacznie wrzeć).

Smacznego!

file1258475334



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...