Papryka faszerowana mięsem i pomidorami

17 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    3 papryki
    mięso mielone
    pomidory
    cebulka
    zielona pietruszka


      Z papryki zciąć wierzchy, usunąć gniazda nasienne. Posolić w środku. Mięso zemleć (lub gotowe mielone) dodać cebulkę pokrojoną w kostkę i pomidory obrane ze skórki pokrojone w drobną kostkę, sól, pieprz oraz natkę pietruszki. Wszystko razem zagnieść. Nadziać papryki, przykryć wierzchem i zalać wodą z kostką rosołową. Gotować na wolnym ogniu 25 minut. Podawać ze smażonymi ziemniakami.

      file1263733857



      FORUM - bieżące dyskusje

      Wydarzenia w Twoim mieście !
      Gdy pracowałam na drugie zmiany, omijały mnie wszystkie wydarzenia. Przez kilka lat pracowałam...
      Ploteczki - ogólny Off Topic :D
      A to prawda. Zastanawiają mnie te stacje badania jakości powietrza. Dziwne, że w...
      Koronawirus - porady, obalanie mitó…
      U mnie w pracy połowa choruje, ale na przeziębienie, nie na Stratusa, który...
      Związki wyznaniowe - dlaczego powst…
      Takie grupy zaspokajają jakieś konkretne potrzeby i to skłania ludzi do przynależności. Dodatkowo wspólne...