Papryka faszerowana grzybami leśnymi

13 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    2 papryki
    1/2 kg grzybów leśnych (różne)
    20 dag mięsa mielonego
    mała czerstwa bułeczka
    1 cebula mała
    olej
    przyprawy:
    wegeta
    sól
    pieprz
    jajko
    ser żółty


      Mięso przygotowujemy tak jak na kotlety mielone, wyrabiamy i wkładamy do wcześniej przekrojonej i oczyszczonej papryki (paprykę wcześniej dobrze posolić). Grzyby przebrać, pokroić, opłukać i odsączyć na sicie. Podsmarzyć z przyprawami na oleju aż odparuje woda. Nakładać na paprykę do pełna na mięso. Zalać do połowy papryki wodą, dodać listek laurowy i wegetę. Gotować około 25 minut przykryte pokrywką na wolnym ogniu. Pięć minut przed końcem gotowania posypać startym serem. Podawać z ziemniakami obficie polanymi sosem grzybowym i dowolną surówką.

      file1263394646



      Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

      Dodaj komentarz