Papryka faszerowana grzybami leśnymi

13 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    2 papryki
    1/2 kg grzybów leśnych (różne)
    20 dag mięsa mielonego
    mała czerstwa bułeczka
    1 cebula mała
    olej
    przyprawy:
    wegeta
    sól
    pieprz
    jajko
    ser żółty


      Mięso przygotowujemy tak jak na kotlety mielone, wyrabiamy i wkładamy do wcześniej przekrojonej i oczyszczonej papryki (paprykę wcześniej dobrze posolić). Grzyby przebrać, pokroić, opłukać i odsączyć na sicie. Podsmarzyć z przyprawami na oleju aż odparuje woda. Nakładać na paprykę do pełna na mięso. Zalać do połowy papryki wodą, dodać listek laurowy i wegetę. Gotować około 25 minut przykryte pokrywką na wolnym ogniu. Pięć minut przed końcem gotowania posypać startym serem. Podawać z ziemniakami obficie polanymi sosem grzybowym i dowolną surówką.

      file1263394646



      FORUM - bieżące dyskusje

      Polecane strony w sieci
      Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
      Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
      To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
      Jak usunąć makijaż permanentny?
      Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
      Jak nabrać pewności siebie
      Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D