Papryka faszerowana

12 stycznia 2010, dodał: eva45

    3 papryki
    40 dag mięsa mielonego
    1 czerstwa bułeczka
    1 duża pieczarka
    1 cebula
    1 marchewka
    przyprawy:
    wegeta
    pieprz

      Do mięsa mielonego dodać namoczoną i odciśniętą bułeczkę, zetrzeć na grubej tarce pieczarkę, cebulę i marchewkę. Dodać przyprawy do smaku, wyrobić masę mięsną. Paprykę przekroić na połowę, usunąć gniazda nasienne i napełnić farszem. Ułożyć w szerokiej patelni z przykrywą, podlać wodą, dodać listek laurowy i wegetę i dusić do miękkości około 25 minut. Podawać jako samodzielne danie z pieczywem i ogórkiem lub też z ziemniakami i z dowolną surówką.

      file1263311569



      Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

      Dodaj komentarz


      Aleja handlowa

      Sklep EDorota.pl
      Cena:
      199 zł
      Technologia ŻYWEJ WODY
      Cena:
      290 zl
      Duże rozmairy - sklep EDorota.pl
      Cena:
      179 zł
      Modelujące talię, wygładzające linię bioder
      Cena:
      45 zł
      Piękne włosy, skóra i paznokcie
      Cena:
      99
      STOP