Papryka faszerowana

12 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    3 papryki
    40 dag mięsa mielonego
    1 czerstwa bułeczka
    1 duża pieczarka
    1 cebula
    1 marchewka
    przyprawy:
    wegeta
    pieprz

      Do mięsa mielonego dodać namoczoną i odciśniętą bułeczkę, zetrzeć na grubej tarce pieczarkę, cebulę i marchewkę. Dodać przyprawy do smaku, wyrobić masę mięsną. Paprykę przekroić na połowę, usunąć gniazda nasienne i napełnić farszem. Ułożyć w szerokiej patelni z przykrywą, podlać wodą, dodać listek laurowy i wegetę i dusić do miękkości około 25 minut. Podawać jako samodzielne danie z pieczywem i ogórkiem lub też z ziemniakami i z dowolną surówką.

      file1263311569



      FORUM - bieżące dyskusje

      Na Jesienne smutki jakie zapachy?
      Cytrusowy uwielbiam i dlatego używam olejku perfumującego do ciała.
      Ponadczasowe zapachy
      A ja polecam wypróbowac pięknie pachnacy olejek perfumujący do ciała. Cudnie pachnie egzotycznie cytrusami,...
      Czy ładny i trwały zapach musi być …
      Moim zdaniem nie musi byc drogi. Lubię jak pachnie cytrusami.
      Delikatna skóra
      Polecam Balsam kokosowy z mango, doskonały do delikatnej skóry. Świetnie nawilża...