Papryka faszerowana

12 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    3 papryki
    40 dag mięsa mielonego
    1 czerstwa bułeczka
    1 duża pieczarka
    1 cebula
    1 marchewka
    przyprawy:
    wegeta
    pieprz

      Do mięsa mielonego dodać namoczoną i odciśniętą bułeczkę, zetrzeć na grubej tarce pieczarkę, cebulę i marchewkę. Dodać przyprawy do smaku, wyrobić masę mięsną. Paprykę przekroić na połowę, usunąć gniazda nasienne i napełnić farszem. Ułożyć w szerokiej patelni z przykrywą, podlać wodą, dodać listek laurowy i wegetę i dusić do miękkości około 25 minut. Podawać jako samodzielne danie z pieczywem i ogórkiem lub też z ziemniakami i z dowolną surówką.

      file1263311569



      FORUM - bieżące dyskusje

      Pastelowy makijaż oczu
      Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
      Opalona skóra
      Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
      Praca w dużej firmie a zarobki
      Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
      Kolczyki
      Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.