Papryka faszerowana

12 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    3 papryki
    40 dag mięsa mielonego
    1 czerstwa bułeczka
    1 duża pieczarka
    1 cebula
    1 marchewka
    przyprawy:
    wegeta
    pieprz

      Do mięsa mielonego dodać namoczoną i odciśniętą bułeczkę, zetrzeć na grubej tarce pieczarkę, cebulę i marchewkę. Dodać przyprawy do smaku, wyrobić masę mięsną. Paprykę przekroić na połowę, usunąć gniazda nasienne i napełnić farszem. Ułożyć w szerokiej patelni z przykrywą, podlać wodą, dodać listek laurowy i wegetę i dusić do miękkości około 25 minut. Podawać jako samodzielne danie z pieczywem i ogórkiem lub też z ziemniakami i z dowolną surówką.

      file1263311569



      FORUM - bieżące dyskusje

      Jędrne ramiona
      Nie wiem, może trzeba zlikwidować przyczynę, przez którą nie chce Ci się ćwiczyć?...
      Sezonowe dekoracje na każdą porę ro…
      Czy zmieniacie dekoracje w swoich mieszkaniach w zależności od pory roku? Wadomo,...
      Co czytacie w wolnej chwili?
      Też lubię, zwłaszcza jeśli poza losami danej osoby pozwala szerzej poznać i zrozumieć...
      Tolerancja wśród osób starszych
      Ciekawa jestem, dlaczego starsi ludzie są tak mało tolerancyjni. Tak jakby naprawdę bali...