Papryka faszerowana

12 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    3 papryki
    40 dag mięsa mielonego
    1 czerstwa bułeczka
    1 duża pieczarka
    1 cebula
    1 marchewka
    przyprawy:
    wegeta
    pieprz

      Do mięsa mielonego dodać namoczoną i odciśniętą bułeczkę, zetrzeć na grubej tarce pieczarkę, cebulę i marchewkę. Dodać przyprawy do smaku, wyrobić masę mięsną. Paprykę przekroić na połowę, usunąć gniazda nasienne i napełnić farszem. Ułożyć w szerokiej patelni z przykrywą, podlać wodą, dodać listek laurowy i wegetę i dusić do miękkości około 25 minut. Podawać jako samodzielne danie z pieczywem i ogórkiem lub też z ziemniakami i z dowolną surówką.

      file1263311569



      FORUM - bieżące dyskusje

      Polecane strony w sieci
      Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
      Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
      To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
      Jak usunąć makijaż permanentny?
      Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
      Jak nabrać pewności siebie
      Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D