Papryka chilii w zalewie octowej

31 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

½ kg pareczek chilii
½ szklanki octu 10%
2 szklanki wody
1 łyżka soli
2 łyżki cukru
2 listki lurowe
4 ziela angielskie
ząbek czosnku
ostra, przydaje się do ostrych potraw…


Papryczkę przeciąć na pół, usunąć gniazda nasienne. Najlepiej to robić w rękawiczkach.
Ułożyć w 2 słoikach pół litrowych.
Zalewę zagotować. Zalać papryczkę w słoikach i pasteryzować 15 min. Odstawić słoiki do góry dnem, aby się zamknęły.
Używamy jako dodatek do dań ostrych np. leczo lub chińskich.
W lodówce można trzymać otwarty słoik bardzo długo.

file1264949902



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....