Papryka chilii w zalewie octowej

31 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

½ kg pareczek chilii
½ szklanki octu 10%
2 szklanki wody
1 łyżka soli
2 łyżki cukru
2 listki lurowe
4 ziela angielskie
ząbek czosnku
ostra, przydaje się do ostrych potraw…


Papryczkę przeciąć na pół, usunąć gniazda nasienne. Najlepiej to robić w rękawiczkach.
Ułożyć w 2 słoikach pół litrowych.
Zalewę zagotować. Zalać papryczkę w słoikach i pasteryzować 15 min. Odstawić słoiki do góry dnem, aby się zamknęły.
Używamy jako dodatek do dań ostrych np. leczo lub chińskich.
W lodówce można trzymać otwarty słoik bardzo długo.

file1264949902



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D