URODA I ZDROWIE

Papardelle z grzybami

22 października 2014, dodał: Damian Dragański

Składniki:

  • Makaron Lubella Inspiracje Papardelle (1 op.)
  • Borowiki lub podgrzybki (300g)
  • Cebula (1 szt.)
  • Czosnek (6 ząbków)
  • Świeży majeranek
  • Białe wino (100ml)
  • Masło (200g)
  • Sól, pieprz
  • Olej

Przygotowanie:

Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.

Na oleju przesmażamy posiekaną cebule i czosnek, następnie dodajemy pokrojone grzyby i na dużym ogniu smażymy do momentu, aż się zrumienią. Doprawiamy solą oraz pieprzem i dodajemy majeranek. Całość zalewamy winem i czekamy, aż się zredukuje. Na końcu dodajemy zimne masło i szybko mieszamy by sos zgęstniał.

Makaron łączymy z sosem i podajemy z kieliszkiem białego wina.

file1413970927


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

coś pod szyją
Ja do tej konkretniej kurtki w kolorze granatowym z Cross Jeansu zawsze dobieram...
Zajadanie stresu
Ja może nie zajadam stresu ale czasami jem w stresie, szybko i zaraz...
Kurtka czy płaszcz?
Zgadzam się z poprzedniczką. Osobiście miałam kiedyś płaszcz, bo tak bardzo mi się podobał....
zakupy przez internet
Ja ostatnio jeszcze zamawiałam torebki i worki foliowe na nowaplast.pl Ponieważ ich produkty...