Papardelle z grzybami
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- Makaron Lubella Inspiracje Papardelle (1 op.)
- Borowiki lub podgrzybki (300g)
- Cebula (1 szt.)
- Czosnek (6 ząbków)
- Świeży majeranek
- Białe wino (100ml)
- Masło (200g)
- Sól, pieprz
- Olej
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
Na oleju przesmażamy posiekaną cebule i czosnek, następnie dodajemy pokrojone grzyby i na dużym ogniu smażymy do momentu, aż się zrumienią. Doprawiamy solą oraz pieprzem i dodajemy majeranek. Całość zalewamy winem i czekamy, aż się zredukuje. Na końcu dodajemy zimne masło i szybko mieszamy by sos zgęstniał.
Makaron łączymy z sosem i podajemy z kieliszkiem białego wina.