Papardelle z grzybami

22 października 2014,
dodał: Damian Dragański
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • Makaron Lubella Inspiracje Papardelle (1 op.)
  • Borowiki lub podgrzybki (300g)
  • Cebula (1 szt.)
  • Czosnek (6 ząbków)
  • Świeży majeranek
  • Białe wino (100ml)
  • Masło (200g)
  • Sól, pieprz
  • Olej

Przygotowanie:

Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.

Na oleju przesmażamy posiekaną cebule i czosnek, następnie dodajemy pokrojone grzyby i na dużym ogniu smażymy do momentu, aż się zrumienią. Doprawiamy solą oraz pieprzem i dodajemy majeranek. Całość zalewamy winem i czekamy, aż się zredukuje. Na końcu dodajemy zimne masło i szybko mieszamy by sos zgęstniał.

Makaron łączymy z sosem i podajemy z kieliszkiem białego wina.

file1413970927



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...