URODA I ZDROWIE

Papardelle z grzybami

22 października 2014, dodał: Damian Dragański

Składniki:

  • Makaron Lubella Inspiracje Papardelle (1 op.)
  • Borowiki lub podgrzybki (300g)
  • Cebula (1 szt.)
  • Czosnek (6 ząbków)
  • Świeży majeranek
  • Białe wino (100ml)
  • Masło (200g)
  • Sól, pieprz
  • Olej

Przygotowanie:

Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.

Na oleju przesmażamy posiekaną cebule i czosnek, następnie dodajemy pokrojone grzyby i na dużym ogniu smażymy do momentu, aż się zrumienią. Doprawiamy solą oraz pieprzem i dodajemy majeranek. Całość zalewamy winem i czekamy, aż się zredukuje. Na końcu dodajemy zimne masło i szybko mieszamy by sos zgęstniał.

Makaron łączymy z sosem i podajemy z kieliszkiem białego wina.

file1413970927

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Koronawirus - porady, obalanie mitó…
Podobno każdy ma dostać sms o terminie szczepienia, ale mam nadzieję że to...
szampon przeciwłupieżowy
U mnie właśnie tylko on zadziałał, więc widocznie na Twoją przyczynę łupieżu musi...
Koronawirus - Wasze historie, ostrz…
To fakt, ludzie nie chcą dię badać, wolą wierzyć że to...
Nadmierne wydzielanie sebum
Czasem to też efekt srtresu lub zbyt ostrych przypraw, zależy od przypadku.