Panierowany seler

28 sierpnia 2013,
dodał: Margaretkaw
Artykuł zewnętrzny

 

Składniki:

 

  • duży seler
  • 1 jajko
  • pół łyżeczki soli
  • łyżka posiekanej zieleniny
  • pół szklanki bułki tartej
  • olej rzepakowy do smażenia

Seler obrać, pokroić na plastry o grubości do 1cm, ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić. Jajko rozbić, dodać zieleninę i sól, rozbełtać dokładnie. Krążki selera maczać w jajku, obtaczać w bułce tartej i smażyć na silnie rozgrzanym oleju po minucie z każdej strony. Podawać jako dodatek do drugiego dania lub samodzielną potrawę np. z sosem pomidorowym.

file1377679583



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....