Panierowany seler

28 sierpnia 2013,
dodał: Margaretkaw
Artykuł zewnętrzny

 

Składniki:

 

  • duży seler
  • 1 jajko
  • pół łyżeczki soli
  • łyżka posiekanej zieleniny
  • pół szklanki bułki tartej
  • olej rzepakowy do smażenia

Seler obrać, pokroić na plastry o grubości do 1cm, ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić. Jajko rozbić, dodać zieleninę i sól, rozbełtać dokładnie. Krążki selera maczać w jajku, obtaczać w bułce tartej i smażyć na silnie rozgrzanym oleju po minucie z każdej strony. Podawać jako dodatek do drugiego dania lub samodzielną potrawę np. z sosem pomidorowym.

file1377679583



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...