Panierowany Camembert z ananasem na ostro
Czas : 15 minut
Składniki :
- 1 Camembert
- 1 jajko
- bułka tarta
- pieprz mielony
- 4 plastry ananasa
- olej do smażenia
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 3 łyżki syropu od ananasa
Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju. Wrzucić drobno pokrojone 2 plasterki ananasa. Wlać syrop i sos sojowy. Posypać mielonym pieprzem. Chwilę dusić. Włożyć 1 cały plaster ananasa i obsmażyć z obu stron Cały plaster zdjąć z patelni i odsączyć. Sos na patelni dusić aż zredukuje objętość o połowę. Przekroić Camembert na pół ( na grubości ). W środek włożyć podsmażony plaster ananasa. Docisnąć tak by ananas zagłębił się w ser. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron. Podawać na ciepło polane sosem i z dodatkowym plastrem ananasa.