Biszkopt z masą kakaową „Panienka”
Artykuł zewnętrzny
Składniki
Budyń:
6 dag mąki ziemniaczanej,
30 dag cukru,
2 cukry waniliowe,
4 żółtka,
1,5 szklanki mleka,
40 dag masła,
biszkopt z 5 jajek,
2 galaretki gruszkowe Delecta,
puszka brzoskwiń,
Puszka Ananasów,
6 dag kakao,
Szklankę mleka zagotować z cukrem, pozostałe mleko rozpuścić z żółtkami mąką , cukrem waniliowym . wlać do gotującego sie mleka i mieszać aż zgęstnieje. masło utrzeć z budyniem (zimnym) podzielić na dwie części , do drugiej dodać kakao.
Biszkopt – masa biała- masa kakaowa- galaretka
Ugotować 2 galaretki na 3 ,5 szklanki wody, pokroić w kostkę ananasy i brzoskwinie i zmieszać z zimną galaretką, tężejąca galaretkę z owocami wylać na masę.