Panga po grecku | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Panga po grecku

6 kwietnia 2013, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

 

Czas : 1 ½ godziny + 12 godzin na odstanie

Składniki :

  • 1 kg pangi
  • ½ kg cebuli
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/8 selera
  • 1 średni przecier pomidorowy
  • 3 liście laurowe
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • Pieprz mielony
  • Sól
  • Cukier
  • Mąka
  • Oliwa do smażenia
  • 2 szklanki wody

Filety ryby przekroić na kawałki (ok. 5 cm). Posolić, popieprzyć, oprószyć mąką i usmażyć na rumiano na oliwie. Odłożyć. Cebulę pokroić w  piórka. Warzywa utrzeć na tarce jarzynowej (grube oczka). Na oliwie zeszklić cebulę. Dołożyć do niej utarte warzywa. Chwilę smażyć. Podlać wodą i dusić 30 minut. Włożyć ziele angielskie, liść laurowy, przecier pomidorowy. Doprawić sos solą, pieprzem, cukrem wg uznania. W pojemniku lub słoju układać warstwami: gorący sos – rybę – sos – rybę i tak do wyczerpania składników. Wierzchnią warstwę ma stanowić sos. Zostawić na ok. 12 godzin by ryba przeszła sosem. Podawać na zimno.




Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...