Pancake cytrynowe z jagodami

27 marca 2014, dodał: NaWidelcu
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1

  • 200g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka śmietany kremówki
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka miodu
  • jagody 75g
  • skórka z 1 cytryny
  • 200ml mleka
  • 1 duże jajko
  • masło

 

Umieścić mąkę, śmietanę i sodę oczyszczoną w misce. Wymieszać je dobrze widelcem. Dodać miód do suchych składników razem z jagodami (część jagód zostawić do dekoracji) i skórką z cytryny.

Wlać mleko do drugiej miski. Dodać jajko i dobrze wymieszać widelcem. Dodawać stopniowo mleko i mieszać aż do uzyskania jednolitej konsystencji.

Podgrzać patelnię z odrobiną masła. Smażyć z obu stron. Udekorować jagodami.