Paluszki rybne z sosem serowo-ziołowym

9 maja 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Jak już znudzą się nam paluszki rybne podsmażane na chrupko, proponuje podać je tak .

Czas : ok. 30 minut

Składniki :

  • 10 paluszków rybnych mrożonych ( ja kupuję z dorsza nie mielone )
  • olej do smażenia
  • 1 łyżka masła
  • cukier do smaku
  • sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorra do smaku
  • 2 łyżki pokrojonego koperku
  • 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
  • 2 łyżki kremowego seta topionego ( ja użyłam Chedara )
  • 1/3 szklanki słodkiej śmietanki 18 %

Paluszki rybne usmażyć na złoto na oliwie . W garnuszku roztopić masło , wsypać koper i pietruszkę .Włożyć ser i mieszając doprowadzić do roztopienia sera . Wlać śmietankę . Zagotować . Doprawić do smaku sosem sałatkowym i cukrem.

Podawać z ziemniakami z wody , surówką .Ja sos podaję osobno bo jak się wyleje sos na paluszki rybne to nie wyglądają szczególnie apetycznie , a tak każdy może sobie wziąć kleks sosu na talerz i maczać w nim ziemniaki i rybę .

Paluszki rybne bardzo dobrze komponują się ze smakiem sosu serowo-ziołowego.

file1273398704