Paluszki grissini z szynką zapiekane lub nie z dipami | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Paluszki grissini z szynką zapiekane lub nie z dipami

13 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

2 opakowania paluszków grissini
10 dag cieniutkich plasterków szynki parmeńskiej
po 10 dag zielonych i czarnych oliwek
2 opakowania serka homogenizowanego
łyżka mieszanki posiekanych ziół
łyżka pasty paprykowej
sól czosnkowa
3 krople tabasco
sól, pieprz, papryka słodka mielona

Paluszki owinąć szynką, wstawić do wysokich szklanek (można je też zapiec na grillu w przyprawach). Jeden serek homogenizowany wymieszać z ziołami (bazylia, oregano itp) Doprawić pieprzem, sola czosnkową. Przełożyć do miseczki, drugi serek wymieszać z pastą paprykową np: ajvar, doprawić pieprzem, tabasco, solą i przełożyć do drugiej miseczki. Obok położyć w miseczce oliwki.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...