Paluszki grissini z szynką zapiekane lub nie z dipami

13 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

2 opakowania paluszków grissini
10 dag cieniutkich plasterków szynki parmeńskiej
po 10 dag zielonych i czarnych oliwek
2 opakowania serka homogenizowanego
łyżka mieszanki posiekanych ziół
łyżka pasty paprykowej
sól czosnkowa
3 krople tabasco
sól, pieprz, papryka słodka mielona

Paluszki owinąć szynką, wstawić do wysokich szklanek (można je też zapiec na grillu w przyprawach). Jeden serek homogenizowany wymieszać z ziołami (bazylia, oregano itp) Doprawić pieprzem, sola czosnkową. Przełożyć do miseczki, drugi serek wymieszać z pastą paprykową np: ajvar, doprawić pieprzem, tabasco, solą i przełożyć do drugiej miseczki. Obok położyć w miseczce oliwki.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...