Pałki z kurczaka w delikatnym sosie

29 października 2009,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 pałki z kurczaka

100 ml kwaśnej śmietany

1 duża cebula

500 ml wody

1 łyżeczka przyprawy do kurczaka

biały pieprz do smaku

1 woreczek kaszy wiejskiej

2 kostki bulionowe drobiowe

Wykonanie:

W garnku gotujemy 500 ml wody z 1 kostką rosołową. Pałki dokładnie myjemy, wrzucamy do wrzątku. Cebulę kroimy w piórka i wraz z przyprawą do kurczaka dodajemy do garnka. Gotujemy 20 minut.

W drugim garnku gotujemy kaszę według przepisu na opakowaniu. Do wody dodajemy drugą kostkę bulionową.

Gdy kurczak jest już miękki – do garnka dodajemy zahartowaną śmietanę (do śmietany małymi porcjami dodajemy wodę spod kurczaka i mieszamy, aby śmietana się nie ścięła).

Doprawiamy białym pieprzem i ewentualnie solą do smaku.

Podajemy z pomidorami pokrojonymi w ósemki, zmieszanymi z drobno posiekaną cebulką i śmietaną oraz solą i pieprzem.

Smacznego!

file1256827717



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....