Pałki z kurczaka w delikatnym sosie

29 października 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 pałki z kurczaka

100 ml kwaśnej śmietany

1 duża cebula

500 ml wody

1 łyżeczka przyprawy do kurczaka

biały pieprz do smaku

1 woreczek kaszy wiejskiej

2 kostki bulionowe drobiowe

Wykonanie:

W garnku gotujemy 500 ml wody z 1 kostką rosołową. Pałki dokładnie myjemy, wrzucamy do wrzątku. Cebulę kroimy w piórka i wraz z przyprawą do kurczaka dodajemy do garnka. Gotujemy 20 minut.

W drugim garnku gotujemy kaszę według przepisu na opakowaniu. Do wody dodajemy drugą kostkę bulionową.

Gdy kurczak jest już miękki – do garnka dodajemy zahartowaną śmietanę (do śmietany małymi porcjami dodajemy wodę spod kurczaka i mieszamy, aby śmietana się nie ścięła).

Doprawiamy białym pieprzem i ewentualnie solą do smaku.

Podajemy z pomidorami pokrojonymi w ósemki, zmieszanymi z drobno posiekaną cebulką i śmietaną oraz solą i pieprzem.

Smacznego!

file1256827717



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...