URODA I ZDROWIE

Pałki z kurczaka na grzankach czosnkowych z dipem paprykowym

4 lipca 2014, dodał: Mariola Grzeda

Składniki:

  • 4 pałki z kurczaka Nasz kurczak

Glazura cytrusowa:

  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1łyżka brązowego cukru
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 pomarańcza
  • 1/2 szk oleju rzepakowego
  • 2ząbki czosnku

Grzanki:

  • 4 kromki chleba
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz Kamis do smaku

Dip paprykowy:

  • 1 papryka czerwona
  • olej rzepakowy/ oliwa z oliwek.
  •  1 ząbek czosnku
  • sól,pieprz Kamis do smaku Wykonanie: Pałki z kurczaka układamy na tacce do grillowania, stawiamy na ruszcie grilla i pieczemy około 30 minut. Pałki z kurczaka kilkakrotnie smarujemy glazurą cytrusową i obracamy, żeby równomiernie się upiekły. Grzanki czosnkowe:
    Kromki chleba układamy na ruszcie grilla, pieczemy do zarumienia. Następnie obranym ząbkiem czosnku nacieramy gotową grzankę.
  • DSC_0106 pałki

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Czy depilatory laserowe do uż. domo…
Miałam kiedys taki depilator ;) Ahh te czasy ;) Bolało ;) Dzisiaj jednak wolę...
Ile już udało Wam się schudnąć?…
Wasze wpisy napełniły mnie optymizem, że dam radę zrzucić nieco kilogramów.Szukam fajnego programu...
Dieta podczas karmienia piersią
Niestety przytyłam znacząco po ciąży, jeszcze karmię mojego bobaska i szukam jakieś dobrej...
Onko-bieg
Dla mnie lepsze są inicjatywy, z których kobiety chore na raka wynoszą jakąś...