URODA I ZDROWIE

Pałki z kurczaka na grzankach czosnkowych z dipem paprykowym

4 lipca 2014, dodał: Mariola Grzeda

Składniki:

  • 4 pałki z kurczaka Nasz kurczak

Glazura cytrusowa:

  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1łyżka brązowego cukru
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 pomarańcza
  • 1/2 szk oleju rzepakowego
  • 2ząbki czosnku

Grzanki:

  • 4 kromki chleba
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz Kamis do smaku

Dip paprykowy:

  • 1 papryka czerwona
  • olej rzepakowy/ oliwa z oliwek.
  •  1 ząbek czosnku
  • sól,pieprz Kamis do smaku Wykonanie: Pałki z kurczaka układamy na tacce do grillowania, stawiamy na ruszcie grilla i pieczemy około 30 minut. Pałki z kurczaka kilkakrotnie smarujemy glazurą cytrusową i obracamy, żeby równomiernie się upiekły. Grzanki czosnkowe:
    Kromki chleba układamy na ruszcie grilla, pieczemy do zarumienia. Następnie obranym ząbkiem czosnku nacieramy gotową grzankę.
  • DSC_0106 pałki

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Gabinet lekarski
Jeśli chodzi o profesjonalnie wyposażone gabinety ginekologiczne, to polecam Centrum Medyczne Babka Medica...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
Sama już przestałam przejmować się wirusem, bo jak zawsze jesienią mam zwykłą infekcję,...
Inicjatywa w stworzeniu trwałego zw…
Żyjemy w czasach, gdzie relacje stały się przejściowe, ludzie są rozpieszczeni i zamiast...
Sklepy dziecięce
Fajne rzeczy dziecięce i w niskich cenach są ostatnio w marketach, warto tam...