Pałki z kurczaka na grzankach czosnkowych z dipem paprykowym

4 lipca 2014, dodał: Mariola Grzeda
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 4 pałki z kurczaka Nasz kurczak

Glazura cytrusowa:

  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1łyżka brązowego cukru
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 pomarańcza
  • 1/2 szk oleju rzepakowego
  • 2ząbki czosnku

Grzanki:

  • 4 kromki chleba
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz Kamis do smaku

Dip paprykowy:

  • 1 papryka czerwona
  • olej rzepakowy/ oliwa z oliwek.
  •  1 ząbek czosnku
  • sól,pieprz Kamis do smaku Wykonanie: Pałki z kurczaka układamy na tacce do grillowania, stawiamy na ruszcie grilla i pieczemy około 30 minut. Pałki z kurczaka kilkakrotnie smarujemy glazurą cytrusową i obracamy, żeby równomiernie się upiekły. Grzanki czosnkowe:
    Kromki chleba układamy na ruszcie grilla, pieczemy do zarumienia. Następnie obranym ząbkiem czosnku nacieramy gotową grzankę.
  • DSC_0106 pałki