Pałki z kurczaka faszerowane czerwoną kapustą

17 października 2012, dodał: przejs
Artykuł zewnętrzny

Moje dziecko, zwykle marudzące przy obiedzie, samo się zdziwiło, że taki dobry kurczak wylądował na jego talerzu. Niech to posłuży za rekomendację :)

SKŁADNIKI:

4 podudzia z kurczaka
ćwiartka małej kapusty czerwonej
pół jabłka
4 łyżki masła

1/2 szklanki bulionu drobiowego
zioła prowansalskie,
sól
pieprz
papryka słodka
olej do smażenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Pałki kurczaka luzujemy z kości, nacieramy solą , pieprzem, papryką i  ziołami prowansalskimi. Odstawiamy do lodówki na godzinkę. W tym czasie szatkujemy kapustę. Przesmażamy ją na gorącym oleju. Po chwili podlewamy ją wodą i dusimy około 20 minut. Pod koniec duszenia dodajemy starte jabłko. Mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia.
Mięso faszerujemy kapustą, spinamy wykałaczkami i obsmażamy na gorącym oleju  – aby się ładnie zrumieniło. Podlewamy mięso bulionem, dodajemy masło i dusimy pod przykryciem koło 30-40 minut. Smacznego!

file1350507236



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...