Pałeczki ziemniaczane z serem

9 listopada 2010,
dodał: lucynako
Artykuł zewnętrzny

składniki:

10 ziemniaków,

olej do smażenia,

2 łyżki startego sera,

sól

wykonanie:

Ziemniaki obrać, zalać wodą, doprowadzić do wrzenia  i gotować ok.5-6 minut na małym ogniu. Następnie pokroić je na paleczki ( grube, długie frytki), obsypać tartym serem i osuszyć. Smażyć na oleju aż powstanie złocista skórka. Posypać obficie solą. Można podawać jako zakąskę do piwa.

file1289295372



FORUM - bieżące dyskusje

Płock
Ja to już w ogóle nie widzę promocji, bo sam napis Promocja przeczy...
Domowe przepisy
Ja mam fajny przepis na domowe lody tj. rozgnieciony banan, 3 łyżki śmietany...
Kosmetyki z herbaty
Ja robię z kawy mielonej
Klasyka literatury - do czego wraca…
Do poprzedniej nawet się nie umywa i pomyśleć, że kiedyś reżyserzy potrafili zrobić coś wartościowego...