Pałeczki ziemniaczane z serem

9 listopada 2010, dodał: lucynako
Artykuł zewnętrzny

składniki:

10 ziemniaków,

olej do smażenia,

2 łyżki startego sera,

sól

wykonanie:

Ziemniaki obrać, zalać wodą, doprowadzić do wrzenia  i gotować ok.5-6 minut na małym ogniu. Następnie pokroić je na paleczki ( grube, długie frytki), obsypać tartym serem i osuszyć. Smażyć na oleju aż powstanie złocista skórka. Posypać obficie solą. Można podawać jako zakąskę do piwa.

file1289295372



FORUM - bieżące dyskusje

Jak przedłużyć i zagęścić rzęsy w d…
W dzisiejszych czasach, gdy mamy na wyciągnięcie ręki wiele zabiegów upiększających i kosmetyków, warto...
Czego nie jeść przy delikatnym żołą…
Ostre potrawy i przyprawy podrażniają wyściółkę żołądka. Jeśli jeszcze nie mamy z nim problemów,...
Trening na prawidłowy oddech w czas…
Znajdź miejsce, w którym przez chwilę nikt nie będzie Ci przeszkadzał. Najlepiej gdy...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Mieliśmy taki problem przy remocie u babci. Przede wszystkim trzeba było zapewnić tam wygodę...