Pałeczki z kurczaka ze śliwką

15 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    6 pałeczek z kurczaka
    18 śliwek kalifornijskich
    wegeta
    pieprz
    papryka ostra
    czosnek
    nici do zszycia
    olej

      Pałeczki umyć, osuszyć. Wyjąć kość. Natrzeć wegetą i innymi przyprawami (papryka ostra, pieprz, czosnek) w środku udka też. Zostawić na jakiś czas żeby przeszło mięso przyprawami. Zszyć jedną stronę udka i włożyć do środka 2 – 3 śliwki w zależności od wielkości udka. Następnie zaszyć drugą stronę. Posypać jeszcze przyprawami i podsmażyć na złoty kolor. Podsmażone włożyć jeszcze do piekarnika na około pół godziny. Podawać na gorąco jako samodzielne danie do ziemniaczków np z sosem pieczarkowym lub grzybowym. Bardzo dobre jest też na zimno jako wędlina pokrojona w krążki. (Wcześniej nie zapomnijmy usunąć nici).

      file1263590354



      FORUM - bieżące dyskusje

      Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
      Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
      Najbliższa przyszłość...
      U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.
      Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
      Można znaleźć, ale przy 1-kanałowym zębie.
      ryby
      Ja jem głównie łososia i tuńczyka.