Pałeczki z kurczaka ze śliwką

15 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    6 pałeczek z kurczaka
    18 śliwek kalifornijskich
    wegeta
    pieprz
    papryka ostra
    czosnek
    nici do zszycia
    olej

      Pałeczki umyć, osuszyć. Wyjąć kość. Natrzeć wegetą i innymi przyprawami (papryka ostra, pieprz, czosnek) w środku udka też. Zostawić na jakiś czas żeby przeszło mięso przyprawami. Zszyć jedną stronę udka i włożyć do środka 2 – 3 śliwki w zależności od wielkości udka. Następnie zaszyć drugą stronę. Posypać jeszcze przyprawami i podsmażyć na złoty kolor. Podsmażone włożyć jeszcze do piekarnika na około pół godziny. Podawać na gorąco jako samodzielne danie do ziemniaczków np z sosem pieczarkowym lub grzybowym. Bardzo dobre jest też na zimno jako wędlina pokrojona w krążki. (Wcześniej nie zapomnijmy usunąć nici).

      file1263590354



      FORUM - bieżące dyskusje

      Doda Dream Show
      Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
      Pracoholizm
      AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
      klejenie butów
      Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
      Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
      Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....