Paczki, czyli pączki

2 grudnia 2010, dodał: Beauty
Artykuł zewnętrzny

Składniki :

1, 25 szklanki mąki

1, 5 łyżeczki proszku do pieczenia DELECTA

0, 25 łyżeczki sody oczyszczonej DELECTA

mielony cynamon, starta gałka muszkatołowa, sól – po 0, 25 łyżeczki

0, 5 szklanki brązowego cukru

0, 5 szklanki maślanki

2 łyżki stopionego masła (min. 82 % tłuszczu)

1 jajko

6 szklanek oleju do głębokiego smażenia

cukier puder do posypania

Przygotowanie :

Wymieszać w misce mąkę, proszek do pieczenia DELECTA, sodę oczyszczona DELECTA, przyprawy i sól. Wymieszać maślankę, masło i jajko aż masa stanie się jednolita, a następnie dodać ją do stałych składników.

W rondlu rozgrzać do temperatury 190 stop. C olej. Wkładać ciasto porcjami po 1 czubatej łyżce masy. Smażyć 1, 5 do 2 minut  co jakiś czas obracając pączki. Gotowe przełożyć na papierowe ręczniki by te wchłonęły nadmiar tłuszczu. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.

Smacznego !



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz