Pączki

19 listopada 2009, dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 50 dag mąki
  • 5 dag drożdży
  • 6 żółtek
  • 12 dag cukru pudru
  • szkl. mleka
  • szczypta soli
  • marmolada
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru i mąki oraz 1/2 szkl. letniego mleka. Odstawić na 10 min. Żółtka utrzeć z resztą cukru, połączyć z mąką, resztą mleka i solą. Wlać stopione masło, wyrobić ciasto odstawić. Kiedy podwoi swoją objętość, rozwałkować, wyciąć krążki. Na każdy nałożyć marmoladę, uformować pączki, zostawić do wyrośnięcia. Pączki usmażyć na rumiano w głębokim tłuszczu.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz