Pączki

19 listopada 2009, dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 50 dag mąki
  • 5 dag drożdży
  • 6 żółtek
  • 12 dag cukru pudru
  • szkl. mleka
  • szczypta soli
  • marmolada
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru i mąki oraz 1/2 szkl. letniego mleka. Odstawić na 10 min. Żółtka utrzeć z resztą cukru, połączyć z mąką, resztą mleka i solą. Wlać stopione masło, wyrobić ciasto odstawić. Kiedy podwoi swoją objętość, rozwałkować, wyciąć krążki. Na każdy nałożyć marmoladę, uformować pączki, zostawić do wyrośnięcia. Pączki usmażyć na rumiano w głębokim tłuszczu.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...