Owsianka miodowo-jabłkowa

4 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 3 łyżki płatków owsianych (żytnie, jęczmienne),
  • 200 ml mleka (0,5%),
  • 1 łyżka miodu naturalnego,
  • 1 łyżka soku z cytryny,
  • 1 jabłko,
  • 2 orzechy włoskie (laskowe, migdały, pestki dyni, słonecznik),
  • cynamon

Przygotowanie:

Płatki zalewamy wodą i moczymy ok. 15 minut, aby zmiękły. Jabłko kroimy na plastry lub ścieramy na tarce z dużymi oczkami, mieszamy z sokiem z cytryny. Siekamy orzechy. Mieszamy płatki z miodem, cynamonem, jabłkiem, orzechami, zalewamy mlekiem o temperaturze pokojowej. Możemy udekorować plastrami jabłka.

porridge11a

nadesłała: Marta



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....