Owsianka miodowo-jabłkowa

4 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 3 łyżki płatków owsianych (żytnie, jęczmienne),
  • 200 ml mleka (0,5%),
  • 1 łyżka miodu naturalnego,
  • 1 łyżka soku z cytryny,
  • 1 jabłko,
  • 2 orzechy włoskie (laskowe, migdały, pestki dyni, słonecznik),
  • cynamon

Przygotowanie:

Płatki zalewamy wodą i moczymy ok. 15 minut, aby zmiękły. Jabłko kroimy na plastry lub ścieramy na tarce z dużymi oczkami, mieszamy z sokiem z cytryny. Siekamy orzechy. Mieszamy płatki z miodem, cynamonem, jabłkiem, orzechami, zalewamy mlekiem o temperaturze pokojowej. Możemy udekorować plastrami jabłka.

porridge11a

nadesłała: Marta



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...