Owsianka miodowo-jabłkowa

4 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 3 łyżki płatków owsianych (żytnie, jęczmienne),
  • 200 ml mleka (0,5%),
  • 1 łyżka miodu naturalnego,
  • 1 łyżka soku z cytryny,
  • 1 jabłko,
  • 2 orzechy włoskie (laskowe, migdały, pestki dyni, słonecznik),
  • cynamon

Przygotowanie:

Płatki zalewamy wodą i moczymy ok. 15 minut, aby zmiękły. Jabłko kroimy na plastry lub ścieramy na tarce z dużymi oczkami, mieszamy z sokiem z cytryny. Siekamy orzechy. Mieszamy płatki z miodem, cynamonem, jabłkiem, orzechami, zalewamy mlekiem o temperaturze pokojowej. Możemy udekorować plastrami jabłka.

porridge11a

nadesłała: Marta