Owocowe babeczki z cytrynowym kremem:)

2 lipca 2011, dodał:
Artykuł zewnętrzny

Chyba nie ma osób w mojej rodzinie, które mogły by się oprzeć tym owocowym babeczkom:)

Składniki:

Ciasto:

300 g mąki,

100 g cukru pudru,

200 g masła,

2 żółtka,

sól

Krem:

1 krem cytrynowy Delecta

150 g jogurtu naturalnego

250 ml mleka

dodatkowo będą potrzebne po kilka owoców takich jak:

truskawki, jagody, maliny, czarne porzeczki

Przygotowanie:

Ciasto :

Mąkę przesiewam, dodaję do niej szczyptę soli i pokrojone masło. Siekam całość nożem, następnie wsypuję cukier, wbijam żółtka i dalej siekam. Zagniatam ciasto i wkładam je do lodówki na 30 min. Następnie rozwałkowuję je na grubość ok. 4 mm. Takim ciastem wypełniam małe foremki do babeczek. Wsadzam je do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piekę je 15 min.

Krem :

Do wysokiego naczynia wlewam schłodzony jogurt i mleko. Przez moment miksuję a następnie wsypuję krem Delecta i całość miksuję jeszcze 3 min.

Jak babeczki wystygną napełniam je kremem cytrynowym i umieszczam w nich po kilka z każdych owoców. Po czym babeczki wkładam do lodówki w celu schłodzenia na 3 godz.

file1309637782



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz